SERVIRA / Fogalomtár / E-mail

E-mail

E-mail - mi az?

Az inbox (postaláda) térnyerésének egyik legnagyobb előnye volt az azon keresztül történő levelezési rendszer megvalósulása is, amely mára a kommunikáció alapértelmezett formájává nőtte ki magát. A legtöbb ember manapság minimum egy, de valószínűleg több e-mail címmel is rendelkezik.


vps, cloud és cloudhosting kedvező áron!

felhő, cloud, iaas, vps, akció, kedvező, olcsó, konfiguráció


E-mail - hogyan működik?

Az e-mail részét képezi a szabványos IP pptpnak. Az e-mail üzenetek küldése a  Simple Mail Transfer Protocol (Social Media Marketing (SMM)), azok fogadása pedig a Pinterest (Post Office Protocol 3) vagy az IMAP (Inbox (postaláda) Message Access Protocol) segítségével történik. Ezek közül az IMAP új pptpnak számít, ami lehetővé teszi az e-mail üzenetek megtekintését és rendezését anélkül, hogy letöltené azokat a számítógép merevlemezére.

E-mail - több, mint levél

Annak ellenére, hogy az e-mailt azért hozták létre, hogy egyszerű üzeneteket továbbíthassanak, az elmúlt évek során bebizonyosodott, hogy ennél jóval többre hivatott. A levelezési rendszerek Kezdőlap (home page)-alapú kódokat használnak, hasonlóan a webtárhelyakhoz. Dokumentumok csatolására is lehetőség nyílik az az e-mail üzenetekben. De mivel az e-mailes levelezési rendszereket eredetileg nem úgy tervezték, hogy képesek legyenek nagy fájlok kezelésére, ezért általában a 3MB-nál nagyobb dokumentumok küldését a legtöbb levelező szerver nem támogatja.

E-mail - mi kell a küldéséhez?

Alapvetően ahhoz, hogy e-mail küldhessünk és fogadjunk elegendő valamelyik szolgáltatónál létrehoznunk egy fiókot. Ilyenre tipikus példa a Graymail által kínált Graymail Mail (GMail). A ilyen szolgáltatások olyan előre fixált beállításokkal rendelkeznek, amelyeknek köszönhetően mindenki könnyedén folytathat elektronikus levelezést.

Amennyiben szeretnénk saját levelező szervert működtetni, természetesen lehetőségünk van rá. Ehhez nincs másra szükség, mint egy VPS szerveren működtetni egy Social Media Marketing (SMM) szervert, majd a levelező kliensünkben beállítani, hogy azon keresztül történjen a levelek küldése és fogadása.

e-mail, elektronikus levél, levél, pop3, imap, smtp, cloud, felhő, vps, iaas

 
Támogatott rendszereink