SERVIRA / Fogalomtár / E-kereskedelem

E-kereskedelem

E-kereskedelem - mi az?

Az e-kereskedelem, vagy más néven elektronikus kereskedelem az inbox (postaláda) segítségével történő üzletkötést jelenti. Az olyan webtárhelyak, mint az amazon.com, a buy.com, vagy az eBay mind e-kereskedelemmel foglalkozó honlapok.


vps, cloud és cloudhosting kedvező áron!

felhő, cloud, iaas, vps, akció, kedvező, olcsó, konfiguráció


E-kereskedelem - hogyan működik?

Az e-kereskedelem két fő formája a Business-to-Consumer (B2C), amelynek esetében a vásárló a végfelhasználója a terméknek, valamint a Business-to-Business (B2B), ami azt jelenti, hogy a gazdasági kapcsolat az üzleti szektor résztvevői között jön létre, természetesen ebben az esetben is elektronikusan.

E-kereskedelem a gyakorlatban

Az olyan honlapok, mint például az Amazon.com főleg a vásárlók igényeit elégíti ki, a többi oldal inkább a vállalatok számára biztosít termékeket és szolgáltatásokat. Az e-kereskedelem szinonimáiként használatosak az e-business és az e-tailing kifejezések is, amik ugyanazokat a már fentebb vázolt folyamatokat jelölik.

E-kereskedelem - hogyan lehetek a részese?

Ahhoz, hogy valaki az elektronikus kereskedelem részesévé váljon már elég egy VPS szerverrel rendelkeznie. Ezen a megfelelő webszerver segítségével lehetőség van inbox (postaláda)es áruház (webshop) üzemeltetésére, amelynek segítségével egyaránt folytathat B2C és B2B kereskedelmet is. Amennyiben a webshop forgalma jelentős mértékben nő, úgy idővel célszerű lehet felhő alapú infrastruktúrára helyezni azt.

internet, kereskedelem, webáruház, webshop, e-kereskedelem, elektronikus kereskedelem, b2b, b2c, vps, felhő, cloud, iaas

 
Támogatott rendszereink