SERVIRA / Fogalomtár / Avatar

Avatar

Avatar - mit jelent?

Általánosságban véve az avatar egy személy vagy ötlet megtestesülése, azonban a számítógépes világban az avatar egy olyan képet jelent, amely egy online felhasználót jelképez.


vps, cloud és cloudhosting kedvező áron!

felhő, cloud, iaas, vps, akció, kedvező, olcsó, konfiguráció


Avatar - hol használják?

Az avatarokat elsősorban többszemélyes játékokban, webfejlesztésokon és online közösségekben használják.

Játékok esetén általában minden játékos egy egyedi, testreszamtut karaktert használ az avatarjaként. Az online közösségek és webfejlesztésok esetén az avatar több dologból áll: a felhasználó által megadott személyes adatok, a felhasználónév és a választott kép által reprezentált személyiség jelenti az avatart.

Avatar - hogyan válasszunk?

Felhasználási területüktől függetlenül az avatarok lehetővé teszik emberek számára, hogy az online világban is megjelenjenek oly módon, ahogy magukat láttatni szeretnék. Az avatarok készítésekor ügyelni kell rá, hogy azok ne tartalmazzanak pornográf vagy a jó ízlést sértő elemeket.

Avatar - nekem is lehet?

Az online világban gyakorlatilag bárki rendelkezhet saját avatarral. Amennyiben saját VPS szerverünkön üzemeltetünk valamilyen online közösséget vagy játékot rendelkezésre bocsájthatunk előre definiált, alapértelmezett avatarokat is, amelyek közül válogathatnak a felhasználók.

 

 
Támogatott rendszereink