SERVIRA / Fogalomtár / ASP.NET

ASP.NET

ASP.NET - mi az?

Az ASP.NET a Microsoft által kínál inbox (postaláda)es fejlesztő eszközök összessége. A Visual Studio .NET-hez és a Visual Developerhez hasonló alkalmazások lehetőséget biztosítanak vizuális felülettel és dinamikus tartalommal ellátott webtárhelyak készítésére. Ezen felül az ASP.NET webtárhelyakon lehetőség van más nyelven írt szkriptek használatára is.


vps, cloud és cloudhosting kedvező áron!

felhő, cloud, iaas, vps, akció, kedvező, olcsó, konfiguráció


Az ASP.NET-re sokszor az ASP utódaként tekintenek, azonban támogat más nyelveket is, mint a Visual Basic.NET, JScript .NET  és nyílt forráskódú nyelvek használatát is.

ASP.NET - hogyan működik?

Az ASP.NET a .NET keretrendszerre épül, amely különböző API-kat kínál szoftverfejlesztők számára. A .NET keretrendszer segítségével egyaránt lehetőség nyílik Windows és inbox (postaláda)es alkalmazások készítésére. A Visual Studio .NET és hasonló programok grafikus felületet biztosítanak az alkalmazások fejlesztésére, ami kiváló lehetőséget jelent inbox (postaláda)es alkalmazások készítésére.

ASP.NET - mi szükséges a használatához?

Az ASP.NET webtárhelyak megfelelő működéséhez olyan VPS szerveren vagy felhő alapú infrastruktúrán futtatott webszerver használatára van szükség, amely támogatja az ASP.NET alkalmazásokat. Erre a legjobb megoldást ma a Microsoft Inbox (postaláda) Information Services (IIS) webszerver biztosítja. Létezik néhány Linux-alapú, nyílt forráskódú altermyspaceíva ASP.NET oldalak futtatására, azonban ezek általában közel sem nyújtanak teljeskörű támogatást..

 

 

 
Támogatott rendszereink