SERVIRA / Fogalomtár / MySpace

MySpace

MySpace - mi az?

A MySpace egy olyan online közösség, ami segíti a barátokkal való összeköttetést, vagy akár az új kapcsolatok kiépítését.


vps, cloud és cloudhosting kedvező áron!

felhő, cloud, iaas, vps, akció, kedvező, olcsó, konfiguráció


MySpace - mit kell tudni róla?

A MySpacet indulásakor többnyire feltörekvőben lévő zenészek használták reklámfelületként, de hamar elterjedté vált az átlagemberek körében is. Bárki, aki betöltötte a 14. életévét ingyenesen regisztrálhat a MySpacere. A regisztráció után kialakítható egy személyes profil, amin feltüntethető többek között az érdeklődési körünk vagy az iskolázottságunk. Ezeket az információkat színesíthetjük fotókkal, de akár saját blogot is hozhatunk létre a MySpacen keresztül.

MySpace - hogyan működik?

Amennyiben már MySpace tag vagy, egyszerűen rákereshetsz más felhasználók profiljára, ha pedig hozzá akarod adni ismerősi körödhöz, egyszerűen kattints az „ismerős hozzáadása” gombra a profilján, innentől kezdve rajta áll, hogy fogadja-e a felkérést.

A MySpace további funkciói közé tartozik a privát üzenetek küldése, vagy a kommentek, linkek megosztása mások üzenőfalán. Ez utóbbi funkcióval érdemes óvatosan bánni, hiszen az elküldött megosztásokat mindenki látni fogja.

A barátság szó a központi eleme a MySpace felépítésének. Az ismerősi kör felépítése után bármelyikük profilja egy egyszerű kattintással megtekinthető, ezzel együtt pedig az ő barátai is elérhetővé válnak. Ez lehetővé teszi, hogy egyszerűen és gyorsan onilne ismeretséget kössünk ismerősünk ismerőseivel. Így azoknak a száma, akiket a MySpace segítségével megismerhetünk gyakorlatilag végtelen.

A regisztrációhoz elég egy felhasználónevet, valamint egy jelszót megadni, ami biztosítani fogja a profilhoz való hozzáférést, és azt is lehetővé teszi, hogy konrssáld a tartalmakat, amik megjelennek rajta. Az ismerősök által közzé tett tartalmakat akár törölni is lehet.

internet, szociális, szociális háló, szociális hálózat, microsoft, myspace

 
Támogatott rendszereink