SERVIRA / Fogalomtár / Internet

Internet

Internet - mi az?

Az internetet 1969-ben a hidegháború idején fejlesztették ki az Egyesült Államokban, katonai célokból. Eredetileg egy atom biztos kommunikációs rendszernek szánták. Mára az internet behálózza az egész világot és megszámlálhatatlan számítógépes hálózatával emberek millióinak segít az információk megosztásában. Az adatok hatalmas távolságokat tesznek meg az internet segítségével.


vps, cloud és cloudhosting kedvező áron!

felhő, cloud, iaas, vps, akció, kedvező, olcsó, konfiguráció


Internet - kik üzemeltetik?

Az internetes hálózatokért most olyan nagy internetszolgáltatók felelnek, mint például a MCI Worldcom, a Sprint, a GTE, azANS és az UUNET. Mivel ezek a szolgáltatók tetemes bevételt szereznek az internetnek köszönhetően, érdekeltek abban, hogy gyors és állandó kapcsolatot biztosítsanak a felhasználók számára.

Internet - egyet jelent a World Wide Webbel?

A legtöbb ember azt gondolja, hogy az internet és a World Wide Web kifejezés egymás szinonimái, pedig nem. A World Wide Web az, amit jelen pillamyspaceban is böngészel, és csak az egyik dolog az internet számtalan szolgáltatásai közül. Mellette az e-mail, az FTP és az instant levelezőprogramok ugyanilyen részét képezik.

internet, www, world wide web

 
Támogatott rendszereink