SERVIRA / Fogalomtár / VPS

VPS

VPS - mit jelent?

A VPS az angol Virtual Private Server rövidítése, ami magyarul virtuális magánszervert jelent. A gyakorlatban ez egy szerveren létrehozott virtuális környezetet használ, amely a számára elkülönített erőforrások segítségével egy fizikai szerver vagy számítógép működését képes teljesértékűen emulálni.


vps, cloud és cloudhosting kedvező áron!

felhő, cloud, iaas, vps, akció, kedvező, olcsó, konfiguráció


VPS - hogyan működik?

A kiszolgáló szervereken található VPS-ek minden esetben önálló, elkülönített memória- és adatterülettel rendelkeznek, így nincs lehetőség egyik virtuális szerverről lehallgatni a másik forgalmát, vagy annak erőforrásait igénybe venni a számítási feladatok elvégzése során.

VPS - mire használható?

Gépeinken futó virtualizáció lehetővé teszi egy nagyteljesítményű szervergépen több, kisebb virtuális szerver létrehozását és üzemeltetését.

VPS webtárhelyak és webes alkalmazások kiszolgálására

A virtuális magánszerverek remek lehetőséget biztosítanak különböző webtárhelyak, valamint webes alkalmazások futtatására. Operációs rendszertől függően minden egyes VPS lehetőséget biztosít különböző vps vagy kiszolgáló futtatására, legyen szó statikus tartalomról vagy dinamikus, különböző szkript nyelvek segítségével dinamikus tartalommal ellátott webtárhelyak futtatására.

VPS különböző kiszolgáló rendszerek futtatására

A VPS szerverek segítségével könnyedén létrehozhatunk önálló virtuális környezetet a vállalati rendszerek különböző részeinek kiszolgálására. Virtuális szervereket tipikusan adatbázisszerverek, média- és e-kereskedelem kiszolgáló, üzenetküldő rendszerek futtatására, valamint ügyviteli és ERP rendszerek üzemeltetésére használnak.

VPS az adatok tárolására

A virtuális szerverek segítségével könnyedén létrehozhatunk olyan szervereket, melyek az adatainkról történő biztonsági mentések készítéséért felelősek. Emellett egy-egy VPS remekül használható fájlok megosztására a hálózaton keresztül.

VPS - amikor még nincs szükség a redundanciare

A Rendszerinformatikánál tisztában vagyunk vele, hogy vannak olyan helyzetek, amikor a redundancia használata (még) nem indokolt. Ilyen esetekben jelentenek kiváló megoldást a virtuális magánszerverek, melyek segítségével költséghatékony megoldást kínálunk webtárhelyak vagy biztonsági mentésért felelős rendszerek üzemeltetésére.

vps, virtual private server, virtuális magánszerver, felhő, cloud, iaas

 
Támogatott rendszereink